Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)33g55kcal1g1.3g5g0g
Valkoviini kuiva 17g11kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g100g36kcal0.9g7.4g0.3g3.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton75g77kcal17.3g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana467g425kcal38.8g18.6g18.6g7g
Valittu annoskoko234g213kcal19.4g9.3g9.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna117g106kcal9.7g4.7g4.7g1.8g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012