Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g88g20kcal1.2g3g0.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g2.2g5.1kcal0.1g0.6g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl44g149kcal0.9g1.3g15.3g0g
Katkarapu 79g54kcal11.4g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana467g499kcal28.4g12.8g36.4g0.6g
Valittu annoskoko234g249kcal14.2g6.4g18.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna117g125kcal7.1g3.2g9.1g0.2g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528