Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Basilika, tuore 3.3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta11g50kcal4.4g0g3.6g0g
Auringonkukansiemen 11g65kcal2.5g1.4g5.4g0.7g
Oliiviöljy 20g174kcal0g0g19.7g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty98g138kcal5.1g27.5g0.7g3.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 87g94kcal20.2g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana467g1048kcal65g58.8g61.4g8.4g
Valittu annoskoko234g524kcal32.5g29.4g30.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna117g262kcal16.3g14.7g15.4g2.1g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217