Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu54g68kcal6g0.2g4.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa29g88kcal6.7g0g6.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g29g176kcal7g1.9g15.8g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g59g34kcal5.3g2.9g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)12g67kcal2.7g2.3g5.8g0g
Seesaminsiemen18g99kcal4.7g1.9g8.5g1.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.8g28kcal2.5g0.6g1.8g2.7g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti8.8g50kcal2.2g1.2g4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.8g0.9kcal0g0g0g1.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana469g1284kcal74.6g24.2g101g11.4g
Valittu annoskoko235g642kcal37.3g12.1g50.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna117g321kcal18.7g6.1g25.3g2.9g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202