Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste45g0kcal0g0g0g0g
Voi 677g4913kcal8.1g2.7g550.6g0g
Manteli 339g2086kcal81.5g22.4g182.9g24.4g
Vehnälese 27g62kcal3.6g4.2g1.2g10.2g
Psylliumkuitu, annos 6g23g11kcal0g0g0g18.7g
Kaakaojauhe sokeroitu 27g115kcal1.5g21g2.6g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 68g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 677g2236kcal13.5g20.3g237g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g226g1165kcal22.6g51.5g96.6g0g
Raparperi 226g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g21376kcal265.2g280.6g2142.4g113.4g
Valittu annoskoko2340g10688kcal132.6g140.3g1071.2g56.7g
Annoskoko puolitettuna1170g5344kcal66.3g70.2g535.6g28.4g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905