Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 858g330kcal8.6g59.2g1.7g21.5g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g515g1700kcal82.4g319.3g10.3g30.9g
Kerma,kevyt 7%,flora429g343kcal4.3g19.3g30g0g
Aurajuusto146g496kcal29.2g0g42.3g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g172g26kcal1.7g3.4g0.3g2.4g
Sipuli (kuorittu)172g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl26g232kcal0g0g25.8g0g
Mustapippuri 3.4g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g6393kcal259.8g825.8g221.8g117.8g
Valittu annoskoko2340g3197kcal129.9g412.9g110.9g58.9g
Annoskoko puolitettuna1170g1598kcal65g206.5g55.5g29.5g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054