Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 247g352kcal30.9g0.7g25.3g0g
Sokeri 382g1549kcal0g381.1g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 524g95kcal2.9g13.1g2.1g3.7g
Rypsiöljy 269g2382kcal0g0g269.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 584g2002kcal59.5g408.5g7g20.4g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Ruokasooda 15g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl195g1245kcal27.2g6.6g122.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g33kcal0.3g7.1g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.8g0g0g
Rusina 90g263kcal2.5g54g0.4g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g15986kcal248.2g1777.2g853.8g65.8g
Valittu annoskoko2340g7993kcal124.1g888.6g426.9g32.9g
Annoskoko puolitettuna1170g3997kcal62.1g444.3g213.5g16.5g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980