Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen362g119kcal11.9g17.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g16g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g217g759kcal3.7g193g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g51kcal1.8g9.8g1.1g4.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g217g672kcal36.9g117.1g6.3g28.2g
Vehnäjauho, sunnuntai282g987kcal33.8g200.2g5.9g8.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g434g1345kcal73.7g234.3g12.6g56.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)109g781kcal0.9g0.9g86.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g362g217kcal36.2g15.5g1.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen145g48kcal4.8g7.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu98g124kcal10.8g0.3g8.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl72g418kcal15.3g3.8g36.5g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g11100kcal459.6g1614g318.2g212.2g
Valittu annoskoko2340g5550kcal229.8g807g159.1g106.1g
Annoskoko puolitettuna1170g2775kcal114.9g403.5g79.6g53.1g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183