Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl100g578kcal21.1g5.3g50.5g11.6g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g200g1200kcal42g13.2g108g0g
Hermesetas, annos 5g40g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g800g344kcal78.4g3.2g0.8g0g
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200g660kcal4g6g70g0g
Kahvi mustana 100ml400g13kcal1.2g1.2g0.4g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4688g14295kcal307.6g62.6g1435g23.2g
Valittu annoskoko2344g7147kcal153.8g31.3g717.5g11.6g
Annoskoko puolitettuna1172g3574kcal76.9g15.7g358.8g5.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376