Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl15g38kcal1.8g0.2g3.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Selleri, annos 50g5g0.7kcal0.1g0.2g0g0g
Palsternakka 60g38kcal0.3g7.1g0.2g2.7g
Kiinankaali 150g30kcal2.3g3.4g0.5g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g420g252kcal6.3g54.6g0.4g3.8g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g350g770kcal38.5g7g66.5g0.3g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%100g110kcal2.7g2.7g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4690g2613kcal107.8g178.4g162.8g28g
Valittu annoskoko2345g1307kcal53.9g89.2g81.4g14g
Annoskoko puolitettuna1173g653kcal27g44.6g40.7g7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501