Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.7g41kcal0g0g4.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha67g111kcal12.6g0g6.7g0g
Sipuli 17g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.3g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Täysjyväriisi 28g95kcal1.7g20.2g0.2g2.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.7g4.9kcal0.2g0.2g0.3g0g
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 33g34kcal1.1g6g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g585kcal31.6g54.8g24.6g7.2g
Valittu annoskoko235g293kcal15.8g27.4g12.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna118g146kcal7.9g13.7g6.2g1.8g
Arvot/100g100g125kcal6.7g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316