Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)119g417kcal14.3g82.3g2.3g6g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g19g62kcal3g1g5.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 5g10kcal0.1g0.1g1g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5kcal0.6g0.6g0.1g0g
Siirappi 1.9g5.7kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)6.3g45kcal0g0g5g0g
Auringonkukansiemen 6.3g37kcal1.4g0.8g3.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g1165kcal38.8g172.4g33.2g13.2g
Valittu annoskoko235g583kcal19.4g86.2g16.6g6.6g
Annoskoko puolitettuna118g291kcal9.7g43.1g8.3g3.3g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054