Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g55g186kcal8.5g34.5g1.6g3.3g
Tonnikala vedessä, rainbow44g44kcal8.7g0.2g0.9g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g13g67kcal0.9g7.1g3.9g0.3g
Ruokakerma Valio 5%63g38kcal0.7g1.7g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 19g19kcal0.6g3.4g0.2g0.5g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g751kcal39g94.8g23.6g8.4g
Valittu annoskoko235g375kcal19.5g47.4g11.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna118g188kcal9.8g23.7g5.9g2.1g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850