Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g14g101kcal0.1g0.1g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g141kcal4.2g28.7g0.5g1.4g
Kauralese 8.4g30kcal1.5g3.8g0.6g1.5g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 28g18kcal0.9g1.4g1g0g
Parsakaali brokkoli 35g12kcal1.6g0.7g0.1g0.9g
Kirsikkatomaatti, suomalainen14g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paprika keltainen 17g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Saksanpähkinä 8.4g57kcal1.2g0.3g5.5g1.3g
Kananmuna, omega, 1 kpl23g30kcal3g0.1g1.9g0g
Ruokakerma Valio 5%28g17kcal0.3g0.8g1.4g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl2.1g11kcal0.1g0.1g1.2g0.1g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta14g64kcal5.6g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g985kcal37.8g75.8g55.8g11.4g
Valittu annoskoko235g493kcal18.9g37.9g27.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna118g246kcal9.5g19g14g2.9g
Arvot/100g100g210kcal8g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472