Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai32g112kcal3.8g22.6g0.7g1g
Oivariini, 60 (100g)24g129kcal0.2g0.2g14.1g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%32g93kcal10.8g0g5.4g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g38g26kcal4.1g0.9g0.6g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g24g39kcal8.2g0g0.4g0.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kanamuna, paistettu (pirkka)21g45kcal2.7g0.1g3.8g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g38g45kcal1.2g1.8g3.8g0g
Persilja 9g2.6kcal0.1g0.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana471g987kcal62.4g52.4g57.6g4.4g
Valittu annoskoko236g494kcal31.2g26.2g28.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna118g247kcal15.6g13.1g14.4g1.1g
Arvot/100g100g210kcal13.2g11.1g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891