Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen94g31kcal3.1g4.6g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g23g19kcal0.4g1.6g1.2g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 84g64kcal1.6g13.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana471g234kcal10.4g39.6g2.8g2g
Valittu annoskoko236g117kcal5.2g19.8g1.4g1g
Annoskoko puolitettuna118g58kcal2.6g9.9g0.7g0.5g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324