Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Palsternakka 25g16kcal0.1g3g0.1g1.1g
Nauris 100g27kcal1g4.2g0.3g1.9g
Lohifilee 600g1172kcal112.1g0g81g0g
Tilli, tuore 20g6kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g15g33kcal2.6g2.6g1.4g0.1g
Sipulikuutiot Apetit100g26kcal1.2g4.8g0.2g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g100g17kcal1.9g2.1g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300g990kcal6g9g105g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4700g4627kcal253.2g60.2g377.2g10.4g
Valittu annoskoko2350g2313kcal126.6g30.1g188.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna1175g1157kcal63.3g15.1g94.3g2.6g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981