Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g708g496kcal85g28.3g3.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1275g1601kcal140.3g3.3g115g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.4g0g0.1g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g354g1381kcal102.7g0g106.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4704g7006kcal657.4g74g449.6g0.2g
Valittu annoskoko2352g3503kcal328.7g37g224.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna1176g1752kcal164.4g18.5g112.4g0.1g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059