Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1053g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 702g309kcal3.5g44.9g4.2g23.2g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g246g103kcal24.1g1g0.2g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe351g1015kcal4.2g196.6g0g140.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4704g2854kcal63.6g485g8.8g327.2g
Valittu annoskoko2352g1427kcal31.8g242.5g4.4g163.6g
Annoskoko puolitettuna1176g713kcal15.9g121.3g2.2g81.8g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888