Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl100g580kcal21.2g5.3g50.7g11.6g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g201g1204kcal42.1g13.2g108.4g0g
Hermesetas, annos 5g40g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g803g345kcal78.7g3.2g0.8g0g
Voi 602g4367kcal7.2g2.4g489.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 201g663kcal4g6g70.2g0g
Kahvi mustana 100ml401g13kcal1.2g1.2g0.4g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4704g14344kcal308.8g62.6g1440g23.2g
Valittu annoskoko2352g7172kcal154.4g31.3g720g11.6g
Annoskoko puolitettuna1176g3586kcal77.2g15.7g360g5.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376