Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g804g273kcal1.6g57g2.4g14.5g
Voi (perinteinen meijerivoi)228g1641kcal0.2g0.2g182.3g0g
Sokeri300g1217kcal0g299.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g345g1241kcal44.8g241.3g7.2g12.8g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl300g1019kcal6g9g104.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g375g244kcal41.2g15.7g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4716g11297kcal188.4g1251g595.8g54.6g
Valittu annoskoko2358g5648kcal94.2g625.5g297.9g27.3g
Annoskoko puolitettuna1179g2824kcal47.1g312.8g149g13.7g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574