Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Kaurahiutale 10g37kcal1.4g5.7g0.7g1g
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g50g58kcal1.4g2g5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 50g22kcal0.2g3.2g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g1207kcal20g144.4g58.8g7.4g
Valittu annoskoko236g603kcal10g72.2g29.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna118g302kcal5g36.1g14.7g1.9g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932