Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 56g26kcal1g4g0.5g0.7g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.2g6.8kcal0g1.7g0g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g23g70kcal2.7g16.2g0.6g2.7g
Pellavansiemenet, Pellavainen11g52kcal2.2g0.1g4.7g3.4g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g34g121kcal4.4g23.3g1g3.4g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g79g275kcal10.6g51.6g2.3g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g1130kcal41.8g193.8g21.2g29g
Valittu annoskoko236g565kcal20.9g96.9g10.6g14.5g
Annoskoko puolitettuna118g282kcal10.5g48.5g5.3g7.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544