Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 249g1809kcal3g1g202.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 299g376kcal32.9g0.8g27g0g
Kaurahiutale 100g373kcal14.5g56.8g7.3g10g
Vehnäjauho puolikarkea 324g1112kcal33g226.9g3.9g11.3g
Sokeri 360g1462kcal0g359.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g499g584kcal14g19.9g49.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.7g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Mustikka metsä- 499g220kcal2.5g31.9g3g16.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4720g12065kcal200.8g1441.4g587.6g75.6g
Valittu annoskoko2360g6032kcal100.4g720.7g293.8g37.8g
Annoskoko puolitettuna1180g3016kcal50.2g360.4g146.9g18.9g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932