Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha935g1552kcal177.6g0g93.5g0g
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g327g196kcal4.9g42.5g0.3g2.9g
Kananmuna kuoreton 129g183kcal16.1g0.4g13.2g0g
Jauhelihamauste, annos 15g12g0.4kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 234g405kcal17.8g5.4g35.1g0g
Ketsuppi, Heinz70g72kcal0.6g16.9g0.1g0.8g
Sinappi 70g92kcal3.1g9.9g4.2g1.2g
Korppujauho 58g214kcal6.1g43.8g0.6g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4732g6300kcal468.2g291.8g359.6g34.8g
Valittu annoskoko2366g3150kcal234.1g145.9g179.8g17.4g
Annoskoko puolitettuna1183g1575kcal117.1g73g89.9g8.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727