Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow450g450kcal103.4g0g4g0g
Herkkusieni 382g61kcal8g1.1g1.3g5.7g
Sipuli 337g102kcal4.2g16.2g0.7g5.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Vesi674g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g11g25kcal1.9g1.9g1g0.1g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%225g427kcal22.5g11.2g31.5g0g
Tilli, tuore 225g67kcal8.3g2g1.8g4.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4734g2688kcal305.8g106.8g104.2g36.2g
Valittu annoskoko2367g1344kcal152.9g53.4g52.1g18.1g
Annoskoko puolitettuna1184g672kcal76.5g26.7g26.1g9.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343