Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g225g306kcal11.7g57.1g2.8g5.2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 375g482kcal77.8g0g18.7g0g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka75g8.2kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g98g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 113g39kcal5.2g2.2g0.3g2.8g
Vesi1125g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 75g239kcal18.3g34.3g1.4g6.7g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk105g41kcal1.8g8g0.1g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4734g2917kcal255g224g104.8g48.6g
Valittu annoskoko2367g1458kcal127.5g112g52.4g24.3g
Annoskoko puolitettuna1184g729kcal63.8g56g26.2g12.2g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390