Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 1.6g5.2kcal0.1g0.2g0.4g0g
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g66g229kcal3.9g51.8g0.7g2g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkoviini kuiva 15g10kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g529kcal8.2g105g6.2g4.2g
Valittu annoskoko237g265kcal4.1g52.5g3.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna119g132kcal2.1g26.3g1.6g1.1g
Arvot/100g100g112kcal1.7g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654