Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g109g22kcal4.4g4.3g0.1g0g
Hirvenliha, 100g88g98kcal18.5g0g2.6g0g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g3.3g11kcal0.4g2.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana475g289kcal48g17.6g5.8g2g
Valittu annoskoko237g145kcal24g8.8g2.9g1g
Annoskoko puolitettuna119g72kcal12g4.4g1.5g0.5g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500