PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 27g12kcal2.7g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g43g17kcal1.9g2.4g0g0.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g52g37kcal6.3g2.1g0.3g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g42g16kcal0.2g2.8g0.2g1.1g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss31g11kcal0.3g1.3g0.3g1.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana475g212kcal25.6g21.4g1.6g5.4g
Valittu annoskoko238g106kcal12.8g10.7g0.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna119g53kcal6.4g5.4g0.4g1.4g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209