Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 31g95kcal5.6g15.2g0.3g3.3g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)7.1g23kcal0.8g0.1g2.1g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g14g13kcal2.4g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sinappi, mieto, meira 125g1.8g3kcal0.1g0.4g0.1g0g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g285kcal18.4g34.6g5.6g8g
Valittu annoskoko238g143kcal9.2g17.3g2.8g4g
Annoskoko puolitettuna119g71kcal4.6g8.7g1.4g2g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568