Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1792g1358kcal33.5g276.3g3.6g17.9g
Kananmuna kuoreton 197g281kcal24.6g0.6g20.2g0g
Korppujauho 108g394kcal11.3g80.5g1.1g5.7g
Rypsiöljy 72g634kcal0g0g71.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 143g967kcal38.5g9.9g83.1g17.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g54g32kcal5.4g9.3g2.2g39.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g7330kcal226.6g753.2g363.8g160.8g
Valittu annoskoko2376g3665kcal113.3g376.6g181.9g80.4g
Annoskoko puolitettuna1188g1833kcal56.7g188.3g91g40.2g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417