Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 998g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Neljänviljanhiutale 60g197kcal6g34.7g2.1g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1167g4004kcal118.9g816.9g14g40.8g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.8g2.1g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g9229kcal288.8g1842.4g39g126g
Valittu annoskoko2376g4614kcal144.4g921.2g19.5g63g
Annoskoko puolitettuna1188g2307kcal72.2g460.6g9.8g31.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256