Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 24g76kcal2.5g14.3g0.5g1.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g39g114kcal3.9g22.5g0.9g7.9g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 66g69kcal14.7g0g1g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g48g151kcal9.2g2.4g12g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.7g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)11g8.8kcal0.2g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g880kcal61.2g83.6g33.2g18.4g
Valittu annoskoko238g440kcal30.6g41.8g16.6g9.2g
Annoskoko puolitettuna119g220kcal15.3g20.9g8.3g4.6g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135