Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.7g
Vehnälese 7.5g17kcal1g1.2g0.3g2.8g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Hermesetas-jauhe2.2g6.5kcal0g1.3g0g0.9g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.9g5.4kcal0g1g0g0.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton3.7g12kcal0.9g0.4g0.8g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g31kcal0g7.6g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen122g40kcal4g6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g38g60kcal1.6g6g3.2g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 13g5.6kcal1.3g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.4g8.5kcal2.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g486kcal27.8g61.4g11.8g10.6g
Valittu annoskoko238g243kcal13.9g30.7g5.9g5.3g
Annoskoko puolitettuna119g122kcal7g15.4g3g2.7g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.9g2.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=404258