Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 25g74kcal2.6g13.2g0.5g2.5g
Papu valkoinen, keitetty 96g103kcal8.1g13.4g0.3g6.7g
Maustekurkku sokerisuolattu 57g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g13g72kcal2.2g2.9g6.2g1.5g
Viinietikka balsami2.5g0.9kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g21g31kcal0.2g1.2g2.7g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g5.5g21kcal1.8g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g636kcal31.2g66.8g22.6g24.2g
Valittu annoskoko239g318kcal15.6g33.4g11.3g12.1g
Annoskoko puolitettuna119g159kcal7.8g16.7g5.7g6.1g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481