Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1410g298kcal16.9g48g2.8g29.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 470g1070kcal89.3g0g79.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g59g200kcal3.8g45.2g0.6g0g
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen12g85kcal0.1g0.1g9.4g0g
Kananmuna, keitetty 65g92kcal8.1g0.2g6.6g0g
Kuohukerma118g400kcal2.4g3.5g41.1g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 165g496kcal0.2g121.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g5318kcal243.2g444g281g61.4g
Valittu annoskoko2380g2659kcal121.6g222g140.5g30.7g
Annoskoko puolitettuna1190g1330kcal60.8g111g70.3g15.4g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326