Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 450g1434kcal109.7g205.6g8.5g40g
Vesi, vesijohtovesi 1688g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Sipuli 68g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Pinaatti 169g23kcal2.7g0.7g0.5g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4770g3152kcal226.4g419g40.8g86.6g
Valittu annoskoko2385g1576kcal113.2g209.5g20.4g43.3g
Annoskoko puolitettuna1193g788kcal56.6g104.8g10.2g21.7g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385