Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.1g0.2g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 5.5g17kcal0.6g3.3g0.1g0.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%10g25kcal1.4g1.1g0.6g4.9g
Perunasosejauhe valmistamaton 13g51kcal0.8g9.8g0.6g0.9g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g25g15kcal1.9g1.2g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Savusiika savukala30g35kcal6.3g0g1.1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl20g17kcal0.3g0.9g1.4g0g
Ranskankerma, Milbona20g58kcal0.5g0.6g6g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g15g49kcal3.7g0.4g3.6g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g20g16kcal2.6g0.4g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana479g982kcal43.6g55.2g62g13.8g
Valittu annoskoko239g491kcal21.8g27.6g31g6.9g
Annoskoko puolitettuna120g245kcal10.9g13.8g15.5g3.5g
Arvot/100g100g205kcal9.1g11.5g13g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166