Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 44g20kcal0.2g3.7g0.1g0.8g
Vispikerma Flora 20%55g120kcal1.6g2.7g10.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Sokeri 28g113kcal0g27.8g0g0g
Valkuainen (100g)11g4.6kcal1.1g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen22g7.2kcal0.7g1.1g0g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.9g0.3g0.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7kcal0.4g0g2.7g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen27g196kcal0g0g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana479g1248kcal12.6g141.2g71.6g3g
Valittu annoskoko240g624kcal6.3g70.6g35.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna120g312kcal3.2g35.3g17.9g0.8g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.5g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147