Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0.1g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%4.4g7.4kcal0.9g0g0.4g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g3.1g1.1kcal0g0.2g0g0g
Porkkana 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Selleri, annos 50g1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 1.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g28kcal1.8g1.4g1.2g0.2g
Valittu annoskoko24g14kcal0.9g0.7g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g7kcal0.5g0.4g0.3g0.1g
Arvot/100g100g60kcal3.8g3g2.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774