Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow2g7.2kcal0.1g1.6g0g0g
Maito,kevyt (valio) 100g17g7.8kcal0.5g0.8g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.7g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g2.3g6.5kcal0.2g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g45kcal1.8g7.6g0.8g0.2g
Valittu annoskoko24g22kcal0.9g3.8g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g11kcal0.5g1.9g0.2g0.1g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.6g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157