Auringonkukansiemenleipä

Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 689 grammaa

Nannikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml8.8g3.5kcal0.3g0.4g0.1g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.6g3.1kcal0.2g0.2g0.2g0.2g
Siirappi 1.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Auringonkukansiemen 1.1g6.8kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 5.8g18kcal0.6g3.4g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g117kcal4g17.6g3.2g1.8g
Valittu annoskoko24g58kcal2g8.8g1.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal1g4.4g0.8g0.5g
Arvot/100g100g240kcal8.2g36.2g6.6g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126825