Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 4.9g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Kukkakaali 7.3g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.1g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Herneet (Apetit)4.2g2.2kcal0.2g0.2g0g0g
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Sinappi 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Salaatti, jäävuori tuore1.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g42kcal1g3.2g2.2g0.6g
Valittu annoskoko24g21kcal0.5g1.6g1.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g10kcal0.3g0.8g0.6g0.2g
Arvot/100g100g86kcal2.1g6.6g4.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056