Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 8.7g5.6kcal0.1g1.1g0g0.1g
Bataatti, uunissa 15g13kcal0.2g2.7g0g0.5g
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g55kcal0.6g7.6g2g1.2g
Valittu annoskoko24g27kcal0.3g3.8g1g0.6g
Annoskoko puolitettuna12g14kcal0.2g1.9g0.5g0.3g
Arvot/100g100g113kcal1.2g15.7g4.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164431