Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai3.3g12kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)2.4g13kcal0g0g1.5g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%3.3g10kcal1.1g0g0.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g3.9g2.7kcal0.4g0.1g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g2.5g4kcal0.9g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2.2g4.7kcal0.3g0g0.4g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g3.9g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0g
Persilja 1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g103kcal6.4g5.4g6.2g0.4g
Valittu annoskoko25g51kcal3.2g2.7g3.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g26kcal1.6g1.4g1.6g0.1g
Arvot/100g100g209kcal13.1g11g12.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891