Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.1g3.5kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g96kcal3g19.2g0.2g1.4g
Valittu annoskoko25g48kcal1.5g9.6g0.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna12g24kcal0.8g4.8g0.1g0.4g
Arvot/100g100g195kcal6.1g38.9g0.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256