Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 7g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g2.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7g2kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.8g10kcal0.1g0.1g1g0g
Juustoraaste emmental punaleima2.8g11kcal0.8g0g0.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g52kcal2g2.2g3.6g0.6g
Valittu annoskoko25g26kcal1g1.1g1.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g13kcal0.5g0.6g0.9g0.2g
Arvot/100g100g106kcal4.1g4.5g7.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465