Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 14g3.9kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kerma, ruoka 15% Flora1.4g2.1kcal0g0g0.2g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g1.4g3.6kcal0.4g0g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5.5g9kcal1g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g1.4g4.8kcal0.4g0g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g50kcal3.8g1.4g2.8g0.4g
Valittu annoskoko25g25kcal1.9g0.7g1.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g13kcal1g0.4g0.7g0.1g
Arvot/100g100g101kcal7.6g2.8g5.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744