Valkosipuliperunat (kokonaan itse tehty)

Viipaloi perunat ja pilko sipulit.

Laita ne vuokaan kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta.

Kaada päälle 5dl kermaa ja paista 225* n. 45 min.
Lisää loppu kerma ja jatka paistamista vajaa tunti alentaen lämpö 200 asteeseen.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 14g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g7.8g27kcal0.2g0.2g2.7g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suolapähkinä, taffel0g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g77kcal1g5g5.4g0.4g
Valittu annoskoko25g38kcal0.5g2.5g2.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g19kcal0.3g1.3g1.4g0.1g
Arvot/100g100g154kcal2g10g10.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=451482